Image
Top
Menu
16 juni 2020

Juryrapport Nico Scheepmaker Beker

Helaas geen prijs, maar wel mooie woorden voor mijn boek ‘Abdi Nageeye – Atleet zonder grenzen’ bij de uitreiking van de Nico Scheepmaker Beker voor het beste sportboek van het jaar.

Zoals de jury – bestaande uit David Endt,  Rivkah op het Veld, Marie-José Kleef, Wilfred van Buuren en Gert Jan van Tilborg – schrijft: ‘Dit boek biedt een zeldzame inkijk in het leven van  een toploper. Van wat iemand moet doen en vooral moet laten om een Olympische limiet te lopen. Inmiddels is Nageeye in het bezit van de Nederlandse nationaliteit en de beste marathonloper van Nederland. Wat een levensverhaal! En dat geschreven in een speelse vorm. Dit boek gaat over meer dan alleen hardlopen, het gaat over het leven zelf.’

Het volledige juryrapport over ‘Abdi Nageeye – Atleet zonder grenzen’ is hier te lezen.

De winnaar van de Nico Scheepmaker Beker werd Frank Heinen voor zijn boek ‘Buiten de lijnen’. Ook vanaf deze plek de felicitaties voor Frank!