Image
Top
Menu
3 juni 2021

Lebbis en Jansen in Runner’s World

Speciaal voor Runner’s World kwam het voormalige cabaretduo Hans Sibbel en Dolf Jansen (Lebbis en Jansen) weer bij elkaar. De twee leerden elkaar kennen op de atletiekbaan en kwamen tot de ontdekking dat ze naast hun liefde voor lopen ook een bijzonder gevoel voor humor met elkaar delen. In Runner’s World vertellen ze over lopen in coronatijd, de schoonheid van aftakeling en kotsend over de finish komen.

Voor dezelfde editie ging ik op pad met ultraloopster Sameena van der Mijden. In 2011 viel ze in handen van een loverboy, die haar met een groep vrienden verkrachtte, haar chanteerde met de video die hij daarvan maakte en ruim twee jaar lang gedwongen in de prostitutie liet werken. Nadat ze hem was ontvlucht en er een eind was gekomen aan een gitzwarte periode in haar leven, zette ze het letterlijk op een lopen.

Foto: Casper Rila

Op de website van Runner’s World is een deel van het verhaal over haar te lezen, begeleid door een fraaie video van de hand van Casper Rila. Het volledige artikel over Sameena is te vinden in editie 4 van Runner’s World, die verkrijgbaar is via de website.