Image
Top
Menu
23 november 2021

Nieuwe editie ‘Atleet zonder grenzen’

Naar aanleiding van zijn zilveren medaille op de marathon tijdens de Olympische Spelen van afgelopen zomer, is deze maand een nieuwe, geactualiseerde editie verschenen van mijn boek ‘Abdi Nageeye – Atleet zonder grenzen’. Aan het boek zijn nieuwe hoofdstukken toegevoegd over de Spelen, de jaren die eraan vooraf gingen en de impact van het zilver. Ook is er in de nieuwe editie een nawoord door Bashir Abdi, die tijdens de race in Sapporo door Nageeye op sleeptouw werd genomen en zo het brons veroverde.

De nieuwe editie van het boek is onder meer te bestellen via de website van Uitgeverij Lucht. In het programma B.V.S.C. vertelde ik kort na de verschijning over de nieuwe hoofdstukken van het boek. Het fragment is hier terug te zien.

In aanloop naar de verschijning van het boek schreef ik voor Runner’s World een verhaal over de totstandkoming van (de nieuwe hoofdstukken van) het boek. Omroep Gelderland maakte een item over de verschijning van het boek, waarin ook Dennis Licht aan het woord komt, de voormalig trainingsgenoot van Abdi. Het item is hier te bekijken.