Image
Top
Menu
20 september 2022

Boek Gerard Meijer gepresenteerd in De Kuip

Het boek van Gerard Meijer ligt inmiddels al een tijdje in de winkel. Eind vorig seizoen werd het boek voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen PSV officieel gepresenteerd in een uitverkochte Kuip. Kort voor de aftrap kreeg Meijer het eerste exemplaar symbolisch overhandigd door oud-speler Pierre van Hooijdonk, die vanaf het veld mooie woorden sprak over de huidige ambassadeur van Feyenoord.

Foto’s: Tom Bode

In de week van de verschijning was ik te gast bij de RUR Lunchbreak om te vertellen over de totstandkoming van het boek. Het interview met Jan Dirk Stouten is hier terug te kijken.

In het boek blikt Meijer terug op zijn leven met Feyenoord aan de hand van herinneringen aan spelers en trainers, anekdotes over bijzondere en hilarische momenten en verhalen over de hoogte- en dieptepunten uit de clubhistorie die hij van dichtbij meemaakte. Ook komen oud-spelers, -trainers en supporters aan het woord over de huidige ambassadeur van Feyenoord en bespreekt Meijer in ontmoetingen met clubiconen zoals Van Hanegem, Dirk Kuyt, Mario Been, Pierre van Hooijdonk en Leo Beenhakker de jaren waarin ze samenwerkten in zijn zo geliefde Kuip. ‘Gerard Meijer – Een leven met Feyenoord’ schetst op die manier een uniek beeld van Feyenoord door de ogen van een clubman in hart en nieren. In de woorden van Meijer zelf: ‘Feyenoord ís mijn leven.’

Het boek is (zonder verzendkosten) te bestellen via www.ad.nl/gerardmeijer.