Image
Top
Menu

Boeken

Atleet zonder grenzen | BOSKAMP | Wij Houden Van Die Club.

Abdi Nageeye – Atleet zonder grenzen (geactualiseerde editie, 2021)

Naar aanleiding van zijn zilveren medaille op de marathon tijdens de Olympische Spelen van 2021, is een nieuwe, geactualiseerde editie verschenen van ‘Abdi Nageeye – Atleet zonder grenzen’. Aan het boek zijn nieuwe hoofdstukken toegevoegd over de Spelen, de jaren die eraan vooraf gingen en de impact van het zilver. Ook is er in de nieuwe editie een nawoord door Bashir Abdi, die tijdens de race in Sapporo door Nageeye op sleeptouw werd genomen en zo het brons veroverde.

Bestellen

Abdi Nageeye – Atleet zonder grenzen (2019)

Atleet Abdi Nageeye (Mogadishu, 1989) is de koning van de lange afstand in Nederland. Nadat hij op jonge leeftijd terechtkwam in Den Helder, volgde een wonderlijke en bij vlagen levensgevaarlijke reis die hem in Syrië, Somalië en Ethiopië bracht, voordat hij als tiener op eigen kracht terugkeerde in Nederland en de liefde voor het hardlopen ontdekte. Inmiddels is Nageeye houder van het Nederlands record op de marathon, traint hij met de beste trainingsgroep ter wereld in Kenia en maakt hij samen met wereldtoppers als Eliud Kipchoge en Kenenisa Bekele deel uit van het NN Running Team.
Dit boek geeft een inkijk in het bijzondere bestaan van Nederlands beste langeafstandsloper en een blik achter de schermen van een van de koningsklassen van de atletiek. Bovenal is het een verhaal over de zoektocht naar een betere toekomst van een atleet zonder grenzen, die vastberaden zijn eigen weg kiest. Het gaat over de pijn en de gevaren onderweg, de dunne lijn tussen slagen en falen en de route naar vrijheid, in zowel de marathon als het leven zelf.

Abdi Nageeye – Atleet zonder grenzen werd genomineerd voor de Nico Scheepmaker Beker 2019, de juryprijs voor beste sportboek van het jaar. Lees het juryrapport. 

Bestellen

BOSKAMP – Leven met Feyenoord (2016)

André van Kats volgt een jaar lang de club Feyenoord door de ogen van ex-speler, tv-analist en volbloedsupporter Jan Boskamp. Hij schetst niet alleen een beeld van de gebeurtenissen op het veld en de hunkering van het legioen naar de titel, maar levert bovenal een humorvol portret van de cultfiguur Jan Boskamp. Hij gaat met hem op reis, praat openhartig over diens privéleven en bezoekt tal van mensen die een bijzondere inkijk geven in het leven van het Rotterdams schoffie dat altijd zichzelf is gebleven.

BOSKAMP – Leven met Feyenoord werd in 2017 bekroond met de publieksprijs ‘Helden Sportboek van het Jaar’.

Bestellen

Wij houden van die club (2011)

In Wij houden van die club vertellen 36 Feyenoorders over hun liefde voor en hun leven met Feyenoord. Clubiconen als Giovanni van Bronckhorst, Wim Jansen en Gerard Kerkum, maar ook vrijwilligers op Varkenoord en supporters waaronder voormalig vice-premier Wouter Bos verhalen over de impact die de Rotterdamse club op hun leven heeft gehad en tot op de dag van vandaag nog steeds heeft. Wij houden van die club biedt een inkijk in de ziel van Feyenoord en is een feest der herkenning voor iedere Feyenoord-supporter en een bijzondere kennismaking met de roemruchte club voor alle andere voetballiefhebbers.

Medeauteur, samen met Steven van der Hoeven en Gido Vader.

Bestellen